WIE ZIJN WIJ?

Wij helpen de Kerk Jezus bekend te maken

Over ons: The God Story

Vandaag leeft een generatie (jong en oud) in Europa die niet of nauwelijks het evangelie kent. Het goede nieuws van God is hen nog nooit (of niet goed) uitgelegd. Velen hebben God niet afgewezen, maar zijn simpelweg niet bekend met wie Hij is. Wij willen daar als The God Story verandering in brengen! Op verschillende eigentijdse manieren proberen we mensen van ‘nu’ te verbinden met Jezus. Omdat we geloven dat de hoop in Jezus voor iedereen is.

Een aantal van onze kernwaarden zijn dat we samenwerken met de breedte van de plaatselijke Kerk, de Kerk toerusten om Jezus bekend te maken en niet-christenen op begrijpelijke wijze bekendmaken met de levensveranderende kracht van Jezus.

Onze visie hebben we als volgt verwoord: We helpen de Kerk Jezus bekend te maken.

Ontstaan van The God Story

The God Story heeft zijn eerste evenement georganiseerd in februari 2009. In een café in Heerde organiseerde oprichter Bart Hesseling, samen met een aantal plaatselijke christenen een avond voor niet-christenen. Door middel van stuntmannen, zang, drama, ondersteunende video’s en een evangelieboodschap kregen zij het evangelie gepresenteerd.
In de loop der jaren is het team gegroeid en zijn er meer producten gekomen om onze visie en doelen kracht bij te zetten.

The God Story is een stichting die verbonden is met de wereldwijde zendingsorganisatie Jeugd met een Opdracht (Youth with a Mission).

Wat doen wij?

We zien veel enthousiaste christenen, die niet altijd goed weten hoe mensen in hun steden of directe omgeving te bereiken. The God Story helpt de Kerk om deze mensen van ‘nu’ te verbinden met Jezus.

Dat doen we in de eerste plaats door christenen te trainen:
We rusten de Kerk toe door onze training ‘Het evangelie in 4 woorden’. Deze praktische training helpt christenen om op een ontspannen wijze het evangelie te delen in hun eigen netwerk. Daarnaast helpen we de kerk om Vriendendiensten te organiseren. We houden in een periode van een aantal maanden drie keer een speciale vriendendienst. Met een aantal artiesten, korte video’s en een duidelijke evangelie boodschap maken we mensen bekend met het evangelie.

Ook voelen we ons geroepen om de Kerk te helpen in jouw stad of regio Jezus te ontmoeten door:
onze evangelisatie campagnesevenementen op scholen en andere evenementen, zoals bijvoorbeeld Kerst. Tenslotte proberen we tieners online te bereiken met het evangelie door de animatieserie Waardevast‘.

Our story so far

Landen
1
Steden
1
Evenementen
1
Mensen bereikt
1 k+
Mensen getraind
1 k+

Mensen van ‘nu’ connecten met Jezus

The God Story

The God Story wil mensen van ‘nu’ connecten met Jezus Christus. We geloven in de kracht en hoop die in Hem te vinden is en helpen de Kerk Jezus bekend te maken in eigen stad of regio. Onze kernwaarden zijn:

  • verbondenheid met de volle breedte van de Kerk van Jezus;
  • toerusten van de Kerk om Jezus bekend te maken;
  • niet-christenen op begrijpelijke wijze bekendmaken met de levensveranderende kracht van Jezus.

Op onze website vind je meer informatie over wat we doen.

Wat anderen over ons zeggen

Ik heb meer handvatten en praktische tips gekregen hoe ik mensen kan bereiken met het evangelie.
Jonathan
Deelnemer 'Het evangelie in 4 woorden'
Het jongerenprogramma van The God Story sprak onze jongeren erg aan. We hebben hier nog lang over kunnen doorpraten.
Marieke
Jeugdwerker wijkcentrum
Het zet je heel erg aan het denken over hoe je een gesprek kan beginnen met iemand die nog niet gelooft.
Thomas
Deelnemer 'Het evangelie in 4 woorden'